MĄKA ŻYTNIA TYP 2000 1 kg

5,36 zł
Brutto 48h
Ilość
dostępny

 

Polityka prywatności

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu i wymiany

Mąka żytnia Razowa typ 2000


Mąka żytnia uzyskiwana poprzez rozdrobnienie całego ziarna żyta bez odsiewania.

Jest podstawowym składnikiem chlebów domowych, duża zawartość błonnika, soli mineralnych oraz niska wartość energetyczna sytuuje ją pośród najzdrowszych mąk.


Wartości odżywcze w 100g:

Wartość energetyczna: 1425KJ/336kcal

Tłuszcz: 0,48 g

w tym tłuszcze nasycone: 0,17 g

Węglowodany: 71,64 g

w tym cukry: 5,52 g

Białko: 7,33 g

Sól: <0,01 g



Białko z obliczeń                     9,70 %
Błonnik pokarmowy              16,70 %
Cukry ogółem                         6,00 % s.m.
Popiół ogólny                           1,45 %


Masa netto: 1kg

Kraj Pochodzenia: Polska


Mąki produkowane są ze zboża pozyskiwanego bezpośrednio od rolników z terenów województw podlaskiego i mazowieckiego.


Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.

ŻYTNNIA T 200
2021-10-28

Specyficzne kody

Nowy produkt