FASOLA ADZUKI 1kg
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Fasola adzuki zawiera bardzo dużo błonnika i jest sycącym, choć niskokalorycznym pokarmem.
Polecana jest jednak nie tylko osobom, które się odchudzają, ale wszystkim, którzy dbają o swoje zdrowie.
Dostarcza wielu cennych witamin i minerałów, a przy tym jest lekkostrawna i smaczna, dlatego warto włączyć ją do swojej diety.
Przed gotowaniem fasolę adzuki należy moczyć przez minimum 12 godzin. Następnie gotuje się ją na średnim ogniu do miękkości.
Jest to jedna z najbardziej strawnych roślin strączkowych i rzadko wywołuje wzdęcia, jednak jej namoczenie sprzyja przyswajaniu składników odżywczych w niej zawartych.
Fasola adzuki jest doskonałym składnikiem wegetariańskich past i pasztetów. Po ugotowaniu do miękkości wystarczy ją zmiksować z odpowiednimi składnikami, na przykład:
-
burakiem i koperkiem,
-
chrzanem,
-
suszonymi pomidorami i oliwkami,
-
włoszczyzną.
Kraj pochodzenia: Chiny
Masa netto: 1 kg
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.