
TAPIOKA KULKI 1kg

Polityka prywatności

Zasady dostawy

Zasady zwrotu i wymiany
Perełki tapioki (zwane również kuleczkami) nie mają smaku, jednak doskonale absorbują aromaty i smaki ze składników, z którymi je połączymy.
- nie mają smaku ani zapachu,
- nie zawierają cholesterolu i glutenu,
- za to są źródłem lekkostrawnych węglowodanów.
- są hipoalergiczne, dzięki czemu może je jeść praktycznie każdy.
Przed spożyciem należy je zawsze zagotować w dużej ilości wody lub mleka (bądź mieszance wody z mlekiem) na małym ogniu.
Kulki należy gotować przez 20-40 min, po czym trzeba przelać je zimną wodą.
Gotowe do bezpośredniego spożycia są takie, które osiągną niemal przezroczystą, perlistą barwę.
Zawsze powinny być podawane w nasączonej postaci.Coraz częściej są pożądanym składnikiem deserów, sosów, sałatek, a także dodatkiem do herbaty.
W Polsce sporą popularnością cieszy się tzw. bubble tea, czyli napój, który przygotowuje się na bazie herbaty, z dodatkiem aromatów owocowych, mleka i kulek tapioki.
Tzw. perełki można też pozostawić do nasączenia w sokach owocowych, przez co mogą stanowić ciekawy dodatek nie tylko do deserów, ale również zimnych napojów.
Wartości odżywcze w 100g:
- Wartość energetyczna: 1524 kJ/ 364
- Tłuszcz: 0,1g
- w tym tłuszcze nasycone: 0g
- Węglowodany: 91g
- w tym cukry: 0g
- Błonnik: -
- Białko: 0,1g
- Sól: 0,1g
Masa netto: 1 kg
Kraj Pochodzenia: Tajlandia
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.