

Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Kasza kuskus ta ma wszechstronne zastosowanie w kuchni.
Może być podawana z roślinami strączkowymi np:
fasolą albo soczewicą i wzbogacać w ten sposób jadłospis wegetarian.
kasza dobrze komponuje się z rybą, także z mięsem.
można dodawać go do sałatek albo potraktować jako zagęszczacz do zup.
Świetnie smakuje także z daniami na słodko – z owocami, bakaliami czy miodem.
Swoją niegasnącą popularność w naszej kuchni,
Sposób przyrządzenia:
Wystarczy zalać porcję kaszy wrzątkiem centymetr powyżej poziomy kaszy.
Po kilku minutach, kiedy napęcznieje, jest gotowa do spożycia.
Przygotowując dania słone, kaszę można zalać bulionem.
Przygotowując danie na słodko lub wręcz deser,
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza produktu w 100g:
Wartość energetyczna 1574kJ/376kcal
Tłuszcz 0,64g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,117g
Węglowodany 77,43g
Błonnik 5,0g
Białko 12,6g
Sól 0,01g
masa netto: 1kg
Kraj Pochodzenia:Turcja/Włochy
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.