

Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Kasza orkiszowa znajduje szerokie zastosowanie w kuchni,
gdyż może stanowić składnik zarówno potraw na słono, jak też na słodko.
Wykorzystywana jest do przyrządzania pełnowartościowych i bogatych w energię potraw.
Jedną z propozycji na słodko jest:
kasza orkiszowa na mleku z dodatkiem jagód, płatków migdałowych i siemienia lnianego.
Ten rodzaj kaszy doskonale komponuje się z :
warzywami, np. pomidorami, cukinią, papryką.
Kasza orkiszowa jest bogatym źródłem substancji odżywczych
dostarczających energii i wzmacniających organizm.
Sposób przygotowania:
Przed gotowaniem kaszę orkiszową przepłucz naprzemiennie zimną i ciepłą wodą.
Następnie wrzuć ją do wrzącej wody,
stosując proporcje 1 szklanka kaszy na 2 szklanki wody.
Całość co chwilę przemieszaj.
Gotuj kaszę przez około 20-30 minut na małym ogniu.
Kraj Pochodzenia; Polska
Masa netto: 1kg
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.