OLEJ KOKOSOWY 500 ML

17,85 zł
Brutto 72h
Ilość
dostępny

 

Polityka prywatności

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu i wymiany

Olej kokosowy znalazł zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce dzięki swoim właściwościom zdrowotnym i pielęgnacyjnym.

Odnalazł zastosowanie w kuchni do:

  • smażenia

  • pieczenia

  • smarowania pieczywa

A także do:

  • codziennej pielęgnacji skóry

  • kąpieli

Pozyskiwany z miąższu kokosa olej powszechnie uważa się za najzdrowszy olej na ziemi.

Wszystko dlatego, że ma w swoim składzie wyjątkową grupę cząstek tłuszczu - trójglicerydy średniołańcuchowe (MCT).

Olej kokosowy, zwany również masłem kokosowym lub tłuszczem kokosowym to olej roślinny otrzymywany w wyniku tłoczenia i rozgrzania kopry, czyli twardego miąższu orzechów palmy kokosowej.

Najzdrowszym i najbardziej wartościowym pod kątem składu i właściwości olejem kokosowym jest zdecydowanie olej kokosowy tłoczony na zimno (nierafinowany), zawiera on bowiem w sobie najwięcej substancji odżywczych.

W temperaturze do 26 stopni C olej zachowuje postać stałą, charakteryzując się przy tym białą barwą, natomiast w wyższej temperaturze staje się płynny i przybiera żółty odcień.

Olej kokosowy - wartości odżywcze i kalorie (w 100 g)

Wartość energetyczna - 3698KJ/900kcal

Tłuszcz - 19,3g   , w tym:

- kwasy tłuszczowe nasycone - 15,97g

- Węglowodany -0g

-cukry -    0g

-Białko-  0g

-Sól-       0g

Minerały:

Wapń - 1/0 mg

Żelazo - 0.05/0.01 mg

Cynk - 0.02/0 mg

Witaminy

Witamina E - 0.11/0.01 mg

Witamina K - 0.6/0.1 µg

masa netto:500 ml

Kraj pochodzenia:Indonezja /Polska



Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy

a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.


EOOVITA OLEJ 500ML

Specyficzne kody

Nowy produkt