

Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Orzech włoski zawierają stosunkowo dużo tłuszczu – w 100 g orzechów znajduje się go ponad 60 g.
Zalecana dzienna dawka orzechów włoskich to 30-40 g.
Orzechy zawierają dużo błonnika pokarmowego,
dzięki któremu ich jedzenie usprawnia pracę układu pokarmowego i hamuje nadmierny apetyt.
Dlatego są szczególnie polecane (mimo swej kaloryczności) osobom będącym na dietach odchudzających oraz dbającym o szczupłą sylwetkę.
Ponadto w orzechach włoskich znajdują się również takie składniki, jak:
witamina A i E, witamina C,
magnez, fosfor,
witaminy z grupy B,
żelazo, cynk,
wapń, węglowodany,
białko oraz kwas foliowy.
Orzechy włoskie to również bogactwo cennych dla zdrowia wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.
Wpływ orzechów włoskich na organizmJedzenie zalecanej dobowej porcji orzechów włoskich prowadzi do szeregu korzystnych zmian w całym ciele.
Przede wszystkim usprawnia się praca układu pokarmowego oraz obniża się poziom cholesterolu.
Wysoka zawartość kwasu foliowego czyni orzechy doskonałą przekąską dla kobiet w ciąży.
Wartości odżywcze 100g produktu
Wartość energetyczna 2699KJ/645kcal
Tłuszcz 60,3g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,56g
Węglowodany 18g (w tym cukry2,2g)
Białko 16g
Błonnik 6,5g
Sól 0,01g
masa netto:: 200g
Kraj pochodzenia: Polska/USA
Ważne aby przechowywać je w chłodnym i ciemnym miejscu.
Dostęp tlenu może przyspieszać proces jełczenia (utleniania się) więc warto umieścić je w szczelnym pojemniku.
Najlepiej jeśli zastosujemy szklany pojemnik, wówczas schronimy orzechy przed przechodzeniem innych zapachów.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.