

Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
To proszek pozyskiwany ze zmielonych nasion kakaowca.
Kakao powstaje z ziarna kakaowca.
nasiona mielone są na proszek, który zdecydowana większość osób zna jako kakao.
Koniecznie trzeba zdawać sobie sprawę, że jest to najbardziej istotny składnik czekolady.
Kakao do picia powstanie po:
odpowiednim wymieszaniu proszku z wodą albo ciepłym mlekiem.
Osobom, których celem jest jednak uzyskanie napoju, który będzie przypominał
południowoamerykańską czekoladę rekomendowane jest dodanie do niego takich przypraw, jak:
cynamon,
wanilia,
pieprz cayenne czy kardamon.
Z kolei do słodzenia zalecanie jest
syrop klonowy,
miód czy syrop z agawy.
Jest również składnikiem :
wielu dresów czy tez ciasteczek ciast i lodów.
Wartości energetyczne 1267kJ/307kcal
Tłuszcze 11g
w tym kwast nasycone 6,77g
Węglowodory 1,90g
Błonnik 45,84g
Białko 17,49g
Sól 0,00g
Jednak co najważniejsze, kakao i inne produkty pochodzące z ziarna kakaowego są skarbnicą przeciwutleniaczy, głównie ponifenoli.
Wykazano, że ziarna kakao - ale tylko te surowe - zawierają bardzo duża zawartość antyoksydów.
Masa netto: 500 g
Kraj pochodzenia: Afryka - Ghana/ Bułgaria
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.