MĄKA SEMOLINA DURUM 5kg
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Semolina to gruboziarnista mąka lub drobna kasza otrzymywana z mielonych ziaren pszenicy durum.
Najczęściej używa się jej do:
-
produkcji spodów do pizzy,
-
kuskusu i makaronów.
To zdrowsza i mniej kaloryczna alternatywa dla innych dostępnych na rynku mąk pszennych.
Jest wykorzystywana do produkcji tradycyjnych włoskich makaronów.
Makarony z semoliny po ugotowaniu zawsze pozostają al dente.
Pochłaniają one mniejszą ilości wody, w porównaniu do makaronów z innych mąk pszennych.
Semolina jest również wykorzystywana do: wypiekania chlebów, ciast i pizzy.
Składniki: 100% mąka z pszenicy durum
Masa netto: 5 kg
Kraj pochodzenia: Wegry/Polska
Kraj pochodzenia zależy od bieżącej partii.
Zdjęcie poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.
Wartości odżywcze aktualnej partii udostępniamy na prośbę Klienta.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.