Mąka z dyni 1 kg
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Mąka z pestek dyni wytwarzana jest z cenionych względem wartości odżywczych pestek dyni.
Po zmieleniu i częściowym ich odtłuszczeniu pozyskuje się mąkę o szerokich możliwościach kulinarnych.
Puszysta o zielonym kolorze i smaku typowym dla pestek dyni jest chętnie wykorzystywana jako dodatek do jogurtów, smoothie, past oraz wyrobu wysokobiałkowych batonów dla sportowców.
Atrakcyjny smak i zielony kolor to spore możliwości, które warto wykorzystać przygotowując zielone placuszki, naleśniki, ciasteczka czy makaron.
Poza tym mąkę z pestek dyni poleca się do:
- panierek do warzyw i mięsa,
- koktajli warzywnych i owocowych,
- zagęszczania past do chleba,
- koloryzowania dipów,
- słodyczy typu raw, z mielonych suszonych owoców i orzechów.
Składniki: zmielone nieprażone pestki dyni
Kraj pochodzenie: Polska
Masa netto: 1kg
Kraj pochodzenia zależy od bieżącej partii.
Zdjęcie poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.
Wartości odżywcze aktualnej partii udostępniamy na prośbę Klienta.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.