MĄKA GRYCZANA BIAŁA 1kg
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Ma jasny, szarobrązowy kolor i charakteryzuje się lekkim posmakiem goryczki.
Mąka gryczana sprawdza się też jako produkt:
-
dodawany podczas wyrabiania ciasta na chleb.
-
można ją dodać do ciasta na kopytka czy do klusek ziemniaczanych.
W kuchni polskiej mąka gryczana stosowana jest do przygotowywania:
- omletów, naleśników,
- placków, gofrów,
- blinów, klusek,
- pierogów oraz ciast i ciasteczek.
Dodanie mąki gryczanej do tradycyjnie przyrządzanych dań i wypieków: do chleba lub ciast przyczynia się do podkreślenia i wzmocnienia smaku
Składniki: 100% mąka gryczana
Masa netto: 1kg
Pochodzenie: Polska
Kraj pochodzenia zależy od bieżącej partii.
Zdjęcie poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.
Wartości odżywcze aktualnej partii udostępniamy na prośbę Klienta.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.