MĄKA Z CIECIERZYCY 1kg
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Ciecierzyca (groch włoski) to roślina strączkowa, więc nie zawiera glutenu (białka roślinnego występującego w zbożach).
Mąka z ciecierzycy ma niski indeks glikemicznym.
Mąka z cieciorki zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe.
Mąka z ciecierzycy jest podstawowym składnikiem orientalnego pieczywa.
Mąka z cieciorki znacznie różni się od znanej nam jasnej, pszennej mąki.
Ma zupełnie inny posmak (przed obróbką termiczną smakuje jak groch), kolor (żółty), raczej nie nadaje się do lekkich wypieków.
Mimo to ma dość szerokie zastosowanie w kuchni, możemy jej użyć np do:
-
zagęszczania zup i sosów – zwłaszcza tych wegetariańskich, które wzbogaci w białko
-
placków i naleśników – wyjdą dość sycące.
-
jako zdrowszy zamiennik bułki tartej i jajka w ciastach czy kotletach
-
jest kleista, scali ciasto, nada się także na panierkę.
Składniki: 100% mąka z ciecierzycy
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 1 kg
Kraj pochodzenia zależy od bieżącej partii.
Zdjęcie poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.
Wartości odżywcze aktualnej partii udostępniamy na prośbę Klienta.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.