

Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Smak kardamonu jest ciepły, z nutą cytrynowo-kamforową.
Zapach z kolei jest intensywny, ostry, ale przy tym ciepły i aromatyczny.
Przyprawę dodaje się do :
mięs, ryb,
pieczeni, pasztetów,
gulaszów, a także zup.
Dzięki cytrynowemu i lekko pikantnemu aromatowi wykorzystywana jest również do:
ciast,
sosów,
owocowych sałatek,
a nawet do nadawania niepowtarzalnego smaku czekolady i kawy.
Oprócz tego, że kardamon można stosować, jako przyprawę samodzielnie, stanowi on też składnik innych przypraw,
Kardamon jest przyprawą jednak intensywną, dlatego wystarczy jej odrobina, aby nadać potrawom wyjątkowy aromat.
Masa netto: 100 g
Kraj Pochodzenia: Gwatemala
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.