
KARDAMON ZIARNO 500g

Polityka prywatności

Zasady dostawy

Zasady zwrotu i wymiany
Nasiona kardamonu dodaje się do potraw w całości, rozdrobnione lub sproszkowane.
Smak kardamonu jest ciepły, z nutą cytrynowo-kamforową.
Zapach z kolei jest intensywny, ostry, ale przy tym ciepły i aromatyczny.
Przyprawę dodaje się do :
-
mięs, ryb,
-
pieczeni, pasztetów,
-
gulaszów, a także zup.
Dzięki cytrynowemu i lekko pikantnemu aromatowi wykorzystywana jest również do:
-
ciast, likierów,
-
sosów, owocowych sałatek,
-
a nawet do nadawania niepowtarzalnego smaku czekolady i kawy.
Oprócz tego, że kardamon można stosować, jako przyprawę samodzielnie, stanowi on też składnik innych przypraw, takich jak garam masala czy curry.
Kardamon jest przyprawą jednak intensywną, dlatego wystarczy jej odrobina, aby nadać potrawom wyjątkowy aromat.
Masa : 500g
Kraj Pochodzenia: Gwatemala
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.