

Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Ryż kolorowy to mieszanka trzech rodzajów wysokiej jakości ryży:
Ryż czerwony i czarny
Charakteryzują się lekko orzechowym smakiem.
Ryż paraboliczny
Najważniejszą cechą charakterystyczną pod względem kulinarnym
ryżu parabolicznego jest to, że nie skleja się po ugotowaniu
oraz trudno jest go rozgotować.
Ciekawa barwa i smak czynią z niego doskonały składnik:
sałatek,
świetnie komponuje się też z warzywami
idealny jest do mięs białych czy też czerwonych.
Sposób przygotowania:
Na 1 szklankę ryżu, potrzeba 2 szklanki wody.
Wodę zagotować, posolić. Ryż wsypać do wrzątku.
Gotować pod przykryciem około 35 minut.
W zależności od preferowanej konsystencji ryżu
czas gotowania można wydłużyć lub skrócić
Skład: ryż czerwony, ryż czarny, ryż paraboliczny
Masa netto: 1kg
Kraj Pochodzenia: Polska
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.