RYŻ CZERWONY 5KG
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Ta czerwona odmiana ryżu to niepolerowany ryż średnioziarnisty o czerwonej łupince
(za kolor odpowiada czerwony pigment występujący w osłonie ziarna).
Charakteryzuje się lekko orzechowym smakiem.
Ciekawa barwa i smak czynią z niego doskonały składnik:
-
sałatek,
-
świetnie komponuje się też z warzywami.
Ma przy tym znakomitą konsystencję i nie jest tak kleisty jak ryż biały.
-
Wartość energetyczna 670 kJ/160 kcal
-
Tłuszcz 0 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
-
Węglowodany 36 g
-
w tym cukry 0 g
-
Błonnik 0 g
-
Białko 3 g
-
Sól 0 g
Wartość odżywcza produktu w 100 g :
Czerwony ryż gotuje się w sposób podobny do białego, ale 2–3 razy dłużej.
Aby skrócić ten proces, najlepiej wcześniej przez 2–3 godziny namaczać ziarna.
Sprawi to także, że wartościowe składniki będą łatwiej przyswajalne dla człowieka.
Odpowiedni stosunek wody do tego gatunku ryżu wynosi 400 ml na 100 g ziaren.
Masa netto: 5 kg
Kraj pochodzenia: Kambodża
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.