MIECHUNKA SUSZONA 500g
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Miechunka posiada szerokie zastosowanie zdrowotne. Ma dobroczynny wpływ na nasze zdrowie. Jest bogata w wiele składników odżywczych i witamin. Miechunka jest źródłem łatwo przyswajalnych cukrów- glukozy.
Owoce złotej jagody zawierają witaminę A, Witaminy z grupy B (tiamina, ryboflawina, niacyna), oraz duże ilości witaminy C. Miechunka jest bogatym źródłem składników mineralnych takich jak: wapń, żelazo, fosfor.
Owoce miechunki ma delikatny słodko-kwaśny smak z nutą goryczki, który może przypominać smak agrestu, kiwi lub ananasa.
Miechunkę można jeść surową po bezpośrednio po obraniu i umyciu lub suszoną. Owoce wykorzystuje się również do przetworów, dżemów, nalewek. Może być również dodatkiem do sałatek, ciast. Doskonale sprawdza się jako przekąska.
DZIAŁANIE:
- wspomaga układ odpornościowy, krwionośny i obniża ciśnienie;
- zapobiega przeziębieniom, wspomaga układ odpornościowy;
- mineralizuje zęby i kości, dzięki zawartości fosforu i wapnia;
- spowalnia procesy starzenia się skóry;
- zawarty w miechunce kwas askorbinowy neutralizuje wolne rodniki uszkadzające komórki skóry;
- zwiększa sprawność intelektualną, redukuje stres, polepsza nastrój psychiczny, dzięki zawartości witamin z grupy B;
- wspomaga leczenie problemów z prostatą;
- działa moczopędnie, a więc oczyszczaja organizm.
- wspomaga prawidłowe widzenie, dzięki zawartości witaminy A;
- obniża poziom złego cholesterolu (zmniejsza ryzyko miażdżycy).
Wartość odżywcza miechunki w 100 g:
Wartość energetyczna - 63 kcal
Białko ogółem - 1,9 g
Tłuszcz - 0,70 g
Węglowodany - 11,20 g
Witamina C - 11,10 mg
Tiamina (wit. B1) - 0,110 mg
Ryboflawina (wit. B2) - 0,040 mg
Niacyna (wit. B3) - 2,800 mg
Witamina A - 720 IU
Wapń - 9 mg
Żelazo - 1 mg
Fosfor - 40 mg
Skład: Owoc suszonej miechunki 100 %
Masa netto: 500 g
Kraj pochodzenia: Kolumbia