
INULINA 1kg

Polityka prywatności

Zasady dostawy

Zasady zwrotu i wymiany
INULINA to inaczej cukier pochodzenia roślinnego.Charakteryzuje się lekko słodkim smakiem.
Doskonale rozpuszcza się w wodzie, a także przejawia właściwości żelujące, pozwalając na wiele kuchennych eksperymentów.
Inulina to przede wszystkim naturalny prebiotyk.
Dodatkowo pozytywnym efektem ubocznym spożywania inuliny jest wspomaganie we wzmocnieniu odporności.
Działa także jako naturalny błonnik, a zatem sprawdzi się idealnie w różnego rodzaju dietach
INULINA JEST :
- świetnym prebiotykiem, odżywia dobroczynne bakterie w naszych jelitach, co wzmacnia odporność;
- obniża poziom ogólnego i złego cholesterolu, podnosi za to poziom dobrego cholesterolu,
- zmniejsza przyswajanie tłuszczów i cukrów,
INULINA jest polisacharydem i należy do grupy błonników pokarmowych zwanej fruktanami.
Inulina jest białym proszkiem w zasadzie pozbawionym smaku (jednak w ustach daje uczucie delikatnej słodkości), rozpuszczającym się doskonale w wodzie.
Można ją stosować:
-
bezpośrednio – spożywać kilka łyżeczek inuliny dziennie,
-
słodzenia, nie jest tak słodka jak cukier, (żyta w zbyt dużych ilościach może spowodować problemy żołądkowe, zamiast im zapobiegać)
-
jako zagęstnik sosów lub zup zamiast białej mąki i stabilizator emulsji, np. w domowych majonezach,
-
jako dodatek do zagęszczania przetworów (np. dżemów, konfitur),
-
jako dodatek do ciast i innych wypieków,
-
jako dodatek do mleka sojowego i podobnych napojów.
Masa netto: 1 kg
Kraj pochodzenia: Belgia
Kraj pochodzenia zależy od bieżącej partii.
Zdjęcie poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.
Wartości odżywcze aktualnej partii udostępniamy na prośbę Klienta.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.