- Nowy

CIASTO KATAIFI smażone 200g

Polityka prywatności

Zasady dostawy

Zasady zwrotu i wymiany
Kataifi smażone – złocisty smak Orientu
Wyjątkowe ciasto kataifi w wersji smażonej to prawdziwa uczta dla zmysłów. Cienkie jak jedwab niteczki ciasta, delikatnie zrumienione na złoty kolor, urzekają swoją chrupkością i subtelnym, lekko karmelowym aromatem. To esencja bliskowschodniej tradycji cukierniczej, zamknięta w nowoczesnej, ekskluzywnej formie.
Zastosowania:
- Z czekoladą dubajską – połączenie luksusowej, aromatycznej czekolady z chrupiącym kataifi to deser godny królewskiego stołu. Wystarczy owinąć kataifi wokół nadzienia z czekolady lub polać je gęstym, błyszczącym sosem.
- W serniku – użyj kataifi jako spodu lub warstwy dekoracyjnej do sernika – dodaje nie tylko niecodziennej chrupkości, ale też orientalnego akcentu. Sernik z dodatkiem kataifi to świetna alternatywa dla klasycznych wypieków.
- Do baklawy i innych deserów – kataifi można nadziewać orzechami, migdałami, pistacjami i skrapiać syropem z miodu lub różanej wody.
To idealna baza dla kreatywnych deserów – zarówno w kuchni domowej, jak i profesjonalnej cukierni. Gotowe do użycia i pełne smaku!
Nasz produkt wyróżnia się naturalnym składem , bez konserwantów.
Składniki: mąka pszenna, woda, skrobia kukurydziana, olej słonecznikowy, sól
Masa netto: 200g
Zdjęcie poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.
Wartości odżywcze w 100g/100ml produktu:
- Wartość energetyczna -1274 kJ/301kcal
- Tłuszcze - 2,4g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4g
- Węglowodany - 64,3g
- w tym cukry - 2,5g
- Białko - 4,8g
- Sól - 0,5g
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.