PEKTYNA 500G

48,50 zł
Brutto 72h
Ilość
dostępny

 

Polityka prywatności

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu i wymiany

Pektyna amidowana ma działanie:

  • żelujące,

  • zagęszczające,

  • stabilizujące, glazurujące i emulgujące.

Pektyna amidowana  ma zastosowanie w produkcji:

  • dżemów, marmolad,

  • galaretek, nadzień cukierniczych,

  • wyrobów kakaowych, napojów i soków owocowych i przetworów mlecznych.

Wartość odżywcza produktu w 100g;

  • Wartość energetyczna 1286 kJ/ 307 kcal

  • Tłuszcz  0,5 g ; w tym nasycone 0,1 g

  • Węglowodany 39 g ; w tym cukry 34 g

  • Błonnik 76 g

  • Białko 0,5 g

  • Sól 3,4 g


Składniki: Pektyna E440 , sacharoza

Masa netto: 500 g

Kraj Pochodzenia: Hiszpania


Przepis na dżem z pektyną:

Przykładowy sposób wykonania dżem z owoców:

Składniki:

2 kg owoców (truskawki)

2-3 łyżki soku z cytryny

400 g cukru

3 łyżki pektyny.

Owoce myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na mniejsze kawałki. 

 Pektynę wymieszaj razem z cukrem i sokiem z cytryny dodawaj  do gotujących owoców, które należy bardzo często mieszać.

Owoce bardzo szybko tężeją ‒ po zdjęciu z ognia przekładamy je do słoików, a następnie pasteryzujemy przez 10-15 minut.



W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.     

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.







PEKTYNA 500G

Specyficzne kody

Nowy produkt