

Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Pektyna amidowana ma działanie:
żelujące,
zagęszczające,
stabilizujące, glazurujące i emulgujące.
Pektyna amidowana ma zastosowanie w produkcji:
dżemów, marmolad,
galaretek, nadzień cukierniczych,
wyrobów kakaowych, napojów i soków owocowych i przetworów mlecznych.
Wartość odżywcza produktu w 100g;
Wartość energetyczna 1286 kJ/ 307 kcal
Tłuszcz 0,5 g ; w tym nasycone 0,1 g
Węglowodany 39 g ; w tym cukry 34 g
Błonnik 76 g
Białko 0,5 g
Sól 3,4 g
Składniki: Pektyna E440 , sacharoza
Masa netto: 500 g
Kraj Pochodzenia: Hiszpania
Przepis na dżem z pektyną:
Przykładowy sposób wykonania dżem z owoców:
Składniki:
2 kg owoców (truskawki)
2-3 łyżki soku z cytryny
400 g cukru
3 łyżki pektyny.
Owoce myjemy, usuwamy szypułki i kroimy na mniejsze kawałki.
Pektynę wymieszaj razem z cukrem i sokiem z cytryny dodawaj do gotujących owoców, które należy bardzo często mieszać.
Owoce bardzo szybko tężeją ‒ po zdjęciu z ognia przekładamy je do słoików, a następnie pasteryzujemy przez 10-15 minut.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.