ŻELATYNA 500g
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Żelatyna jest to naturalna substancja białkowa, którą otrzymuje się z surowca pochodzenia zwierzęcego, zawierającego kolagen.
Zakwalifikowana została jako produkt spożywczy dzięki wysokiej zawartości aminokwasów.
Ma szerokie zastosowanie jako dodatek funkcjonalny dzięki temu, iż bogata jest w białko i nie zawiera węglowodanów, tłuszczu, cholesterolu ani konserwantów.
Żelatynę można użyć do :
-
różnego rodzaju mięs,
-
warzyw i ryb.
Jest również idealnym składnikiem do:
-
galaretek owocowych lub winnych,
-
do produkcji budyniów deserów czy żelków.
Dodatkowo można ją stosować na bóle stawów.
Kraj pochodzenia: Hiszpania/ Holandia
Masa netto: 500g
terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.