KAROB proszek 500g
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Karob
Karob to inaczej mączka chleba świętojańskiego, czyli zmielone na proszek nasiona, które znajdują się w strąkach drzewa karobowego.
Roślina ta zarówno wyglądem jak i smakiem przypomina kakao i może być stosowana jako jej zamiennik.
Karob można wykorzystać na wiele sposobów, nie tylko jako alternatywy dla czekolady i kakao.
Między innymi:
-
jest świetnym zagęszczaczem do sosów
-
może zastąpić jajka przy wypiekach ciast
-
używa się go przy produkcji lodów
-
na jego bazie wytwarza się likiery, wino i miód karobowy
Przepis na budyń karobowy:
Składniki:
- 3 szklanki mleka roślinnego
- 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 3 łyżki karobu
Mleko wymieszać z karobem, podgrzać. Mąkę ziemniaczaną rozrobić z odrobiną wody, dodać do mleka, zagotować i chwilę trzymać na wolnym ogniu.
Masa netto: 500 g
Kraj pochodzenia: Algieria
Dystrybutor: Ecobi
Kraj pochodzenia zależy od bieżącej partii.
Zdjęcie poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.
Wartości odżywcze aktualnej partii udostępniamy na prośbę Klienta.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.