IZOMALT 500g
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Izomalt
Izomalt to niskokaloryczna substancja słodząca wykorzystywana głównie w celu przyrządzania pięknych przezroczystych dekoracji cukierniczych.
Dekoracje, które przyrządzimy na bazie izomaltu są trwalsze i mniej lepkie w porównaniu do tych otrzymywanych z cukru.
Zaletą tej substancji jest także to, że w przeciwieństwie do zwykłego cukru, nie przyczynia się ona do rozwoju próchnicy.
Izomalt możemy wykorzystać:
-
do produkcji ozdób spożywczych
-
jako zamiennik cukru
-
przy produkcji słodkości niskokalorycznych
-
w żywności skierowanej do diabetyków
-
przy produkcji zamiennika karmelu
Jak przygotować izomalt do produkcji dekoracji cukierniczych?
Wystarczy wsypać go do garnka i rozpuścić na średniej mocy palnika. Izomalt możemy również rozpuścić w kuchence mikrofalowej.
Przepis na „splash” z izomaltu:
Składniki:
-
ok. 100g izomaltu
-
dowolny barwnik spożywczy
Rozpuszczamy izomalt w garnku dodając do niego barwnik spożywczy. Gdy już się rozpuści należy chwilę odczekać, tak aby nie był zbyt płynny.
Następnie wylewamy go na silikonową matę i układamy ją na wysokim, wąskim naczyniu. Pozostawiamy do zastygnięcia na ok. 15 minut,
po tym czasie gotową dekorację delikatnie ściągamy z maty. Jeżeli efekt końcowy nie jest zadowalający z powodzeniem możemy ją rozpuścić i spróbować uformować ją jeszcze raz.
Masa netto: 500 g
Kraj pochodzenia: Niemcy
Kraj pochodzenia zależy od bieżącej partii.
Zdjęcie poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.
Wartości odżywcze aktualnej partii udostępniamy na prośbę Klienta.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.