KOLENDRA MIELONA 5kg LUZ
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Kolendra mielona, jest przyprawą o charakterystycznym smaku i silnym aromacie, która wykorzystywana jest zarówno przy potrawach pikantnych, jak i daniach na słodko.
Jest składnikiem słynnej mieszanki przyprawowej curry i nieodłącznym elementem meksykańskiego guacamole.
Trudno wyobrazić sobie kuchnię azjatycką bez tej przyprawy.
Jej smak można określić jako słodko-pikantny z cytrusową nutą. Idealnie sprawdzi się przy przyrządzaniu:
-
orientalnych sosów, sals
-
zup
-
dań rybnych
-
kurczaka curry
-
pieczonego mięsa
-
piernika
-
jabłecznika
Przepis na Guacamole – meksykański dip z awokado:
Składniki na 3 porcje:
2 dojrzałe awokado
2 łyżki soku z limonki (lub cytryny)
1 mały ząbek czosnku
0,5 łyżeczki mielonej kolendry
sól do smaku
Awokado umyć, przekroić na pół, usunąć pestkę, łyżką wydrążyć miąższ. Rozgnieść widelcem na pastę, dodać sok z limonki, sól, kolendrę i starty czosnek, wymieszać.
Opcjonalnie dodać posiekaną ostrą papryczkę i listki świeżej kolendry. Podawać z chipsami kukurydzianymi.
Składniki: 100% kolendra mielona
Kraj pochodzenia: Ukraina/Rosja
Masa netto: 5kg
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.