MĄKA JAGLANA 5kg LUZ
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Mąka jaglana właściwości prozdrowotne zawdzięcza zawartości:
-
witamin z grupy B,
-
lecytynie,
-
soli mineralnych,
-
białka,
-
złożonych węglowodanów i krzemionki.
Mąka jaglana jest doskonała do wypieku ciast, chleba oraz pierogów czy naleśników.
Mąka jaglana powstaje w wyniku zmielenia kaszy jaglanej.
Ta z kolei pozyskiwana jest z prosa.
Kasza jaglana jako jedyna z kasz działa zasadotwórczo dzięki czemu jest uważana za pożywienie pomocne w profilaktyce nowotworowej.
Osoby cierpiące na nawracające zakwaszające organizm infekcje drożdżakowe, również powinny włączyć produkty jaglane do swojej diety.
Zawarta w prosie lecytyna reguluje poziom cholesterolu .
Ze względu na właściwości oczyszczające produkty jaglane są szczególnie polecane przy detoksykacji organizmu.
Mąka jaglana doskonale nadaje się do wszystkich:
- wypieków,
- makaronów,
- pasztetów,
- pierogów oraz naleśników.
Wartości odżywcze 100g produktu
-
Wartość energetyczna 1449g/346kcal
-
Tłuszcz 2,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6g
-
Węglowodany 71,6g (w tym cukry 0,1g)
-
Białko 10,5g
-
Błonnik 3,2g
-
Sól 0,01g
Składniki: 100% mąka jaglana
PKraj pchodzenia: Polska
Masa netto: 5 kg
Kraj pochodzenia zależy od bieżącej partii.
Zdjęcie poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.
Wartości odżywcze aktualnej partii udostępniamy na prośbę Klienta.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.