RYŻ OKRĄGŁY 5kg LUZ
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Odmiany ryżu przeznaczonego do sushi mieszczą się w kategorii ryżu krótkoziarnistego .
Ryż wykorzystywany do przyrządzenia sushi jest wytwarzany z ryżu Japonica.
Ryż taki powinien być:
-
szlifowany,
-
prawie okrągły,
-
powleczony dużą ilością skrobi
(skrobia powoduje, że pomimo płukania,ryż będzie kleisty dzięki czemu łatwo posługiwać się pałeczkami).
Sposób przygotowania:
Ryż należy przepłukać kilkukrotnie zimną wodą, do uzyskania czysta wody.
- Na jedną szklankę ryżu dodajemy ok. 1,5 szklanki wody i zagotowujemy na wolnym ogniu.
- Po zagotowaniu przykrywamy naczynie i gotujemy na małym ogniu około 15 min lub do momentu kiedy ryż wchłonie całą wodę.
- Nastęnie ugotowany ryż odstawiamy pod przykryciem na około 7-10 min.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 1476 kJ/348 kcal
Tłuszcz: 0,9g
- w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,3 g
Węglowodany: 78 g
- w tym cukry: 0,2 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 6,1 g
Sól: 0,0 g
Masa netto: 5kg
Kraj pochodzenia: Wietnam
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.