MĄKA KUKURYDZIANA 1kg

6,20 zł
Brutto 72h
Ilość
dostępny

 

Polityka prywatności

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu i wymiany

MĄKA KUKURYDZIANA 1 KG


Mąka kukurydziana jest otrzymywana przez zmielenie ziaren kukurydzy. Mąka kukurydziana jest żółtego koloru.

W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji pieczywa, makaronów, herbatników, ciast, tortilli.

Doskonale sprawdzi się w kuchni jako zamiennik mąki pszennej.


Mąka kukurydziana jest źródłem białka, błonnika, witaminy B1, B6, folianów, składników mineralnych,tj. żelaza, magnezu i cynku.

Mąka kukurydziana zawiera karotenoidy- naturalne barwniki o właściwościach przeciwutleniających, które nadają barwę mąki i chronią organizm przed działaniem wolnych rodników.


Mąka kukurydziana:

  • obniża poziom cholesterolu we krwi;
  • poprawia insulinowrażliwość tkanek, dzięki wysokiej zawartości błonnika;
  • wspomaga układ odpornościowy dzięki zawartości cynku;
  • zapobiega chorobom oczu związanym z wiekiem, dzięki obecności karotenoidów: luteiny i zeaksantyny;
  • wspomaga produkcję czerwonych krwinek;
  • wspomaga wzrost komórek dzięki zawartości witaminy A, której dobrym źródłem jest mąka kukurydziana
  • chroni DNA przed uszkodzeniami;
  • reguluje aktywności enzymów.

Mąkę kukurydzianą w kuchni można wykorzystać do:

  • pieczenia: ciast, ciasteczek, herbatników, biszkoptów, muffinek;
  • zagęszczania zup, sosów, kremów;
  • omletów, racuchów, placuszków, naleśników, tortilli;
  • panierowania mięsa;
  • przygotowania klusek, kopytek.


Masa netto: 1 kg

Kraj pochodzenia: Polska


Kraj pochodzenia zależy od bieżącej partii.

Zdjęcie poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.

Wartości odżywcze aktualnej partii udostępniamy na prośbę Klienta.


W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.     

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.








MĄKA KUKUR.

Specyficzne kody

Nowy produkt