MĄKA KUKURYDZIANA 1kg
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
MĄKA KUKURYDZIANA 1 KG
Mąka kukurydziana jest otrzymywana przez zmielenie ziaren kukurydzy. Mąka kukurydziana jest żółtego koloru.
W przemyśle spożywczym wykorzystuje się ją do produkcji pieczywa, makaronów, herbatników, ciast, tortilli.
Doskonale sprawdzi się w kuchni jako zamiennik mąki pszennej.
Mąka kukurydziana jest źródłem białka, błonnika, witaminy B1, B6, folianów, składników mineralnych,tj. żelaza, magnezu i cynku.
Mąka kukurydziana zawiera karotenoidy- naturalne barwniki o właściwościach przeciwutleniających, które nadają barwę mąki i chronią organizm przed działaniem wolnych rodników.
Mąka kukurydziana:
- obniża poziom cholesterolu we krwi;
- poprawia insulinowrażliwość tkanek, dzięki wysokiej zawartości błonnika;
- wspomaga układ odpornościowy dzięki zawartości cynku;
- zapobiega chorobom oczu związanym z wiekiem, dzięki obecności karotenoidów: luteiny i zeaksantyny;
- wspomaga produkcję czerwonych krwinek;
- wspomaga wzrost komórek dzięki zawartości witaminy A, której dobrym źródłem jest mąka kukurydziana
- chroni DNA przed uszkodzeniami;
- reguluje aktywności enzymów.
Mąkę kukurydzianą w kuchni można wykorzystać do:
- pieczenia: ciast, ciasteczek, herbatników, biszkoptów, muffinek;
- zagęszczania zup, sosów, kremów;
- omletów, racuchów, placuszków, naleśników, tortilli;
- panierowania mięsa;
- przygotowania klusek, kopytek.
Masa netto: 1 kg
Kraj pochodzenia: Polska
Kraj pochodzenia zależy od bieżącej partii.
Zdjęcie poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.
Wartości odżywcze aktualnej partii udostępniamy na prośbę Klienta.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.