KOMOSA KOLOROWA ECOBI 500g
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Komosa ryżowa, znana również jako quinoa lub "zboże Inków", jest jedną z najstarszych roślin uprawnych na świecie.
Ze względu na sporą zawartość skrobi w ziarnach komosy, roślinę często nazywa się pseudo zbożem lub zbożem rzekomym.
Komosa ryżowa ma charakterystyczny orzechowy aromat i strukturę zbliżoną do kaszy czy ryżu.
Komosę można z powodzeniem dodawać do:
- zup,
- dań warzywnych
- lub jeść samą z dodatkiem oliwy i przypraw.
Skład: komosa czarna, czerwona i biała
Przygotowanie:
1 szklankę komosy wsypać do ok 500 ml wrzątku. Gotować 15 min pod przykryciem.
Masa netto: 500 g
Kraj Pochodzenia: Peru
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.