KASZA MANNA 1kg
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Kasza manna (grysik) jest to jedna z najstarszych dostępnych kasz. Pozyskuje się ją z najdrobniejszych, zmielonych ziaren pszenicy.
Kaszę mannę otrzymujemy się z przemiału oczyszczonego ziarna pszenicy. Jest bogata w witamy z grupy B, jest lekkostrawna i łatwo przyswajalna.
Kasza manna z Ciechanowca jest produktem w pełni naturalnym, bez dodatków. Jedynym procesem jest przemiał i oczyszczanie gotowego produktu w strumieniu powietrza, dzięki czemu uzyskujemy idealnie czystą kaszkę.
Dzięki swoim właściwościom lekkostrawnym, kasza manna zalecana jest osobom z zaburzeniami pracy układu trawiennego, a zwłaszcza:
- stanami zapalnymi jelit i żołądka,
- chorobami wątroby,
- chorobami przewodów żółciowych,
- wrzodami,
- po przebytych operacjach.
Kasza manna jest również podstawowym składnikiem diety niemowląt. Rozszerzanie diety niemowląt polega na stopniowym wprowadzaniu do jego codziennego menu nowych produktów.
Kasza manna jest na tyle uniwersalna, że można ją podawać niemowlętom zarówno z owocami jak i warzywami, na śniadanie jak i na kolację.
Kasza manna jest na tyle wszechstronną kaszą, że można ją spożywać zarówno jako samodzielny posiłek, jak i jako dodatek do deserów, obiadu, śniadań, kolacji czy ciast.
Niektórzy stosują kaszę manną, jako zagęszczacz do sosów.
Przygotowując kaszę manną jako samodzielny posiłek, możesz ją ugotować na mleku krowim, mleku roślinnym, wodzie, a nawet na rosole.
Do tak przygotowanej kaszy manny możesz dodać owoce, zarówno świeże jak i mrożone. Możesz również dodać warzywa - wedle uznania.
Kaszę manną w kuchni można wykorzystać do na wiele sposobów, między innymi do:
- przygotowania deserów z dodatkiem sosów owocowych, orzechów, rodzynek. Dzięki temu - prócz nadania smaku - zwiększa się wartość odżywcza dania
- przygotowania kremów do ciast, nadzienia do muffinek, budyniu
- przygotowania zupy mlecznej, kleiku czy musu
- na śniadanie z dodatkiem owoców, musów owocowych, suszonych owoców czy orzechów
- zagęszczania zup, kremów, sosów
- do zup jako dodatek w zamian ziemniaków
- jako dodatek do pulpetów, kotletów, pasztetów, klusek
- jako zamiennik bułki tartej czy mąki do posypania formy do pieczenia ciasta
- jako dodatek do sałatek
Masa netto: 1 kg
Kraj pochodzenia: Polska