
KUTIA 2*500g

Polityka prywatności

Zasady dostawy

Zasady zwrotu i wymiany
Pszenica łuskana, czyli główny składnik na kutię.
Kutia przyrządzana jest na bazie:
- maku,
- pulchnych ziaren pszenicy,
- miodu, rodzynek,
- wiele osób również dodaje skórkę pomarańczy czy też orzechów włoskich .
Ta słodka potrawa wigilijna, przywodzi na myśl najlepsze smaki rodzinnego stołu.
Sposób przyrządzenia:
- Pszenicę łuskaną przed ugotowaniem należy dokładnie wypłukać pod kranem, do momentu aż woda będzie czysta.
- W garnku należy zagotować 3 szklanki wody z solą i 1-2 łyżkami oleju.
-
Po zagotowaniu wsypujemy do wrzątku szklankę kaszy pęczak i przykrywamy.
-
Gdy woda się zagotuje, zmniejszamy gaz do minimum.
-
Gotujemy pod przykryciem ok. 15-20 minut.
-
Co ważne w czasie gotowania kaszy pęczak nie należy mieszać.
-
Po tym czasie wyłączamy gaz i zostawiamy kaszę jeszcze na ok. 15 min, aby przyjęła wodę i zrobiła się sypka.
Masa netto: 1 kg (2x500 g)
Kraj Pochodzenia: Polska
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.