KUTIA 500g
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
KUTIA nazywana jako pszenica łuskana.
Jest to tradycyjna polska potrawa.
Kutia przyrządzana jest na bazie:
-
maku,
-
pulchnych ziaren pszenicy,
-
miodu, rodzynek,
-
wiele osób również dodaje skórkę pomarańczy czy też orzechów włoskich .
Ta słodka potrawa wigilijna, przywodzi na myśl najlepsze smaki rodzinnego stołu.
Co wpływa na idealną Kutie?
idealna pszenica łuskana.
Więc nie zastanawiajmy się dłużej i wybierz dobrą jakość KUTII od Ecobi.
Sposób przyrządzenia:
-
Pszenicę łuskaną przed ugotowaniem należy dokładnie wypłukać pod kranem,
do momentu aż woda będzie czysta.
- W garnku należy zagotować 3 szklanki wody z solą i 1-2 łyżkami oleju.
-
Po zagotowaniu wsypujemy do wrzątku szklankę kaszy pęczak i przykrywamy.
-
Gdy woda się zagotuje, zmniejszamy gaz do minimum.
-
Gotujemy pod przykryciem ok. 15-20 minut.
-
Co ważne w czasie gotowania kaszy pęczak nie należy mieszać.
-
Po tym czasie wyłączamy gaz i zostawiamy kaszę jeszcze na ok. 15 min,
aby przyjęła wodę i zrobiła się sypka.
Masa netto: 500g
Kraj Pochodzenia: Polska
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.