KOMOSA RYŻOWA CZARNA 1kg
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Komosa ryżowa czarna, znana także pod nazwą quinoa czarna to świetna alternatywa dla ziemniaków, ryżu, kasz i makaronów.
Jej delikatnie orzechowy smak jest bardziej intensywny niż w przypadku komosy białej, a także jest bardziej chrupka, ponieważ podczas gotowania prawie w ogóle nie pęcznieje.
Zachwyca nie tylko smakiem, ale także oryginalnym wyglądem, który sprawi, że potrawy będą pięknie prezentować się na talerzu.
Komosa ryżowa czarna świetnie się sprawdzi jako tradycyjny dodatek do dań obiadowych, ale nie tylko.
Można jej użyć jako bazy do wegetariańskich kotlecików, dodatek do sałatek, a nawet do deserów.
Przepis na owocową sałatkę z komosą czarną
Składniki:
-
0,5 szklanki komosy ryżowej czarnej
-
sól himalajska – do smaku
-
1 banan
-
2 kiwi
-
0,5 szklanki jagód
-
1 garść żurawiny
Wykonanie:
Komosę przepłukać, zalać 1 szklanką wody, ugotować i wystudzić. Banany i kiwi kroimy w kostkę.
Ugotowaną komosę mieszamy z owocami świeżymi i suszonymi.
Aby dodać słodyczy można użyć także syropu klonowego lub z agawy.
Masa netto: 1 kg
Kraj pochodzenia: Peru
Dystrybutor: Ecobi
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.