PESTKA DYNI 250g
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
ponieważ są bogate w wiele cennych witamin i kwasów tłuszczowych.
Dodane do:
- muesli
- zupy
- surówki i innych potraw będą stanowiły nie tylko doskonały walor smakowy,
- ale także wzbogacą posiłek o potrzebną dawkę mikroelementów.
Pestki dyni, oprócz kwasów tłuszczowych, zawierają też mnóstwo witamin i minerałów.
Witaminy obecne w pestkach dyni, to:
-
witamina E, witamina B1,
-
witamina B2, witamina B6,
-
witamina A, witamina C oraz witamina D
Te małe ziarenka, ze względu na tak duże bogactwo witamin, powinny jak najczęściej pojawiać się
w jadłospisie jako urozmaicenie zdrowej diety.
Do czego możemy wykorzystać pestki dyni?
- Są one znakomitym urozmaiceniem gęstych zup – kremów
– ponieważ wzbogacają ich smak, konsystencję i pożywność.
- Ponadto prażone pestki można wykorzystać także w roli dodatku do różnego rodzaju sałatek.
- Świetnie posłużą nam też jako podstawa do przygotowania smacznej i zdrowej pasty kanapkowej.
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 250g
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.