MIGDAŁY KALIFORNIJSKIE 1 kg

30,80 zł
Brutto 48h
Ilość
dostępny

 

Polityka prywatności

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu i wymiany

MIGDAŁY są bogatym źródłem substancji odżywczych.

Zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, magnez, miedź, błonnik, tokoferole czy amigdalinę.

Składniki Odżywcze:

  • Są bogate w jednonienasycone kwasy tłuszczowe,

  • błonnik poprawiający pracę jelit oraz składniki mineralne i witaminy.

Porcja 28 g migdałów może zastąpić posiłek – drugie śniadanie lub podwieczorek.

Składniki: migdały kalifornijskie 100 %

Standardowa porcja (28 g) migdałów dostarcza:

  • tokoferole - witamina E (36,4% dziennego zapotrzebowania),

  • mangan (36,0% dziennego zapotrzebowania),

  • magnez (19,5%),

  • miedź (16,0%),

  • błonnik (13,2%),

  • ryboflawinę - witamina B2 (13,5%),

  • białko (12,1%).

Migdały zawierają również substancje o właściwościach antyoksydacyjnych (zwalczających wolne rodniki). 100 g migdałów to 2 μg karotenoidów i 25 mg flawonoidów.

MIGAŁY zawierają wiele witamin oraz składników mineralnych,

które wpływają pozytywnie na zdrowie, dlatego też produkt ten powinien znaleźć się w naszym codziennym jadłospisie.

Wystarczy jedynie kilka sztuk dziennie, aby móc cieszyć się jego prozdrowotnymi właściwościami.

 


Wartość odżywcza w 100 g produktu:

 

Wartość energetyczna

2525 kJ / 612 kcal

Tłuszcz

54 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone

4,1 g

Węglowodany

5,4 g

w tym cukry

3,9 g

Błonnik

-

Białko

19 g

Sól

0 g




Pochodzenie: USA

Masa netto: 1kg



Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy

a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.


MIGDAŁ CAŁY 1KG

Specyficzne kody

Nowy produkt

Korzystając z naszej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Akceptuj Więcej informacji Odrzuć