MIGDAŁY KALIFORNIJSKIE 1 kg
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
MIGDAŁY są bogatym źródłem substancji odżywczych.
Zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, magnez, miedź, błonnik, tokoferole czy amigdalinę.
Składniki ożywcze:
-
Są bogate w jednonienasycone kwasy tłuszczowe,
-
błonnik poprawiający pracę jelit oraz składniki mineralne i witaminy.
Porcja 28 g migdałów może zastąpić posiłek – drugie śniadanie lub podwieczorek.
Standardowa porcja (28 g) migdałów dostarcza:
-
tokoferole - witamina E (36,4% dziennego zapotrzebowania),
-
mangan (36,0% dziennego zapotrzebowania),
-
magnez (19,5%),
-
miedź (16,0%),
-
błonnik (13,2%),
-
ryboflawinę - witamina B2 (13,5%),
-
białko (12,1%).
Migdały zawierają również substancje o właściwościach antyoksydacyjnych (zwalczających wolne rodniki). 100 g migdałów to 2 μg karotenoidów i 25 mg flawonoidów.
MIGAŁY zawierają wiele witamin oraz składników mineralnych,
które wpływają pozytywnie na zdrowie, dlatego też produkt ten powinien znaleźć się w naszym codziennym jadłospisie.
Wystarczy jedynie kilka sztuk dziennie, aby móc cieszyć się jego prozdrowotnymi właściwościami.
Składniki: migdały 100 %
Kraj pochodzenia: Hiszpania/USA/Australia
Masa netto: 1kg
Kraj pochodzenia zależy od bieżącej partii.
Zdjęcie poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.
Wartości odżywcze aktualnej partii udostępniamy na prośbę Klienta.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.