
MIGDAŁY KALIFORNIJSKIE 1 kg

Polityka prywatności

Zasady dostawy

Zasady zwrotu i wymiany
MIGDAŁY są bogatym źródłem substancji odżywczych.
Zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, magnez, miedź, błonnik, tokoferole czy amigdalinę.
Składniki Odżywcze:
-
Są bogate w jednonienasycone kwasy tłuszczowe,
-
błonnik poprawiający pracę jelit oraz składniki mineralne i witaminy.
Porcja 28 g migdałów może zastąpić posiłek – drugie śniadanie lub podwieczorek.
Składniki: migdały kalifornijskie 100 %
Standardowa porcja (28 g) migdałów dostarcza:
-
tokoferole - witamina E (36,4% dziennego zapotrzebowania),
-
mangan (36,0% dziennego zapotrzebowania),
-
magnez (19,5%),
-
miedź (16,0%),
-
błonnik (13,2%),
-
ryboflawinę - witamina B2 (13,5%),
-
białko (12,1%).
Migdały zawierają również substancje o właściwościach antyoksydacyjnych (zwalczających wolne rodniki). 100 g migdałów to 2 μg karotenoidów i 25 mg flawonoidów.
MIGAŁY zawierają wiele witamin oraz składników mineralnych,
które wpływają pozytywnie na zdrowie, dlatego też produkt ten powinien znaleźć się w naszym codziennym jadłospisie.
Wystarczy jedynie kilka sztuk dziennie, aby móc cieszyć się jego prozdrowotnymi właściwościami.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna
2525 kJ / 612 kcal
Tłuszcz
54 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone
4,1 g
Węglowodany
5,4 g
w tym cukry
3,9 g
Błonnik
-
Białko
19 g
Sól
0 g
Pochodzenie: USA
Masa netto: 1kg
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.