ORZECH WŁOSKI ŁUSKANY 1 kg
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Orzech włoski zawierają stosunkowo dużo tłuszczu – w 100 g orzechów znajduje się go ponad 60 g.
Zalecana dzienna dawka orzechów włoskich to 30-40 g.
Orzechy zawierają dużo błonnika pokarmowego,
dzięki któremu ich jedzenie usprawnia pracę układu pokarmowego i hamuje nadmierny apetyt.
Dlatego są szczególnie polecane (mimo swej kaloryczności) osobom będącym na dietach odchudzających oraz dbającym o szczupłą sylwetkę.
Ponadto w orzechach włoskich znajdują się również takie składniki, jak:
-
witamina A i E, witamina C,
-
magnez, fosfor,
-
witaminy z grupy B,
-
żelazo, cynk,
-
wapń, węglowodany,
-
białko oraz kwas foliowy.
Orzechy włoskie to również bogactwo cennych dla zdrowia wielonienasyconych kwasów tłuszczowych.
Wpływ orzechów włoskich na organizmJedzenie zalecanej dobowej porcji orzechów włoskich prowadzi do szeregu korzystnych zmian w całym ciele.
Przede wszystkim usprawnia się praca układu pokarmowego oraz obniża się poziom cholesterolu.
Wysoka zawartość kwasu foliowego czyni orzechy doskonałą przekąską dla kobiet w ciąży.
-
Wartości odżywcze 100g produktu
-
Wartość energetyczna 2699KJ/645kcal
-
Tłuszcz 60,3g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 6,56g
-
Węglowodany 18g (w tym cukry2,2g)
-
Białko 16g
-
Błonnik 6,5g
-
Sól 0,01g
masa netto:1kg
Kraj pochodzenia: Polska/USA
Ważne aby przechowywać je w chłodnym i ciemnym miejscu.
Dostęp tlenu może przyspieszać proces jełczenia (utleniania się) więc warto umieścić je w szczelnym pojemniku.
Najlepiej jeśli zastosujemy szklany pojemnik, wówczas schronimy orzechy przed przechodzeniem innych zapachów.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.