
BABKA JAJOWATA ŁUSKA 1kg

Polityka prywatności

Zasady dostawy

Zasady zwrotu i wymiany
Babka jajowata to roślina, która ceniona jest głównie za wysoką zawartość błonnika i wytwarzany śluz.
Działanie babki jajowatej jest cenione między innymi za wysoką zawartość błonnika – składnika pokarmowego niezbędnego do prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Błonnik (zawarty również w łupinach babki jajowatej) ma następujące właściwości:
- spowalnia wchłanianie węglowodanów,
- zapobiega wahaniom cukru
- oczyszcza organizm, przyspiesza wydalanie z organizmu toksyn i niestrawionych resztek pokarmowych,
- wspomaga działanie układu trawiennego,
- pomaga kontrolować łaknienie (pęcznieje, zwiększając uczucie sytości).
Łupiny babki jajowatej należy namoczyć w wodzie, aby uzyskać lepki, śluzowaty napar.
W tym celu 1-2 łyżeczki łupin należy rozpuścić w szklance wody lub soku.
Taką mieszankę należy pić raz dziennie, popijając dodatkową szklanką wody.
Ponieważ produkty zawierające błonnik pochłaniają wodę w organizmie, podczas ich stosowania zaleca się picie większej ilości płynów, niż zwykle.
Łuski babki jajowatej można również dodawać do posiłków i napojów.
Ponieważ w kontakcie z wodą pęcznieją, mają właściwości zagęszczające i są polecane do zup i sosów.
Łupiny babki jajowatej nadają się również jako dodatek do jogurtów, mleka i koktajli owocowo-warzywnych.
Składniki: babka jajowata łuska
Kraj pochodzenia: Indie
Masa netto: 1kg
Kraj pochodzenia zależy od bieżącej partii.
Zdjęcie poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.
Wartości odżywcze aktualnej partii udostępniamy na prośbę Klienta.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.