KREM Z ORZCHÓW NERKOWCA 500g
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Krem z nerkowców 100%
Krem z nerkowców bez dodatku soli, cukru, czy oleju.
Taka postać tych orzechów wydobywa z nich wszystko co najlepsze
– naturalną postać kremu i unikalny smak.
Jest to także najzdrowsza wersja tego typu kremów.
Idealnie pasuje:
-
na kanapki
-
do owsianki
-
do ciast i deserów
-
przy przyrządzaniu sosów
-
do zupy krem
Krem jest lekko słodki, ale wspaniale wkomponuje się również w potrawy słone i wytrawne nadając im unikalny smak.
Nerkowce, przez wysoką zawartość białka,
oraz przepyszny smak są jednym z najczęściej wybieranych orzechów przez wegan i wegetarian.
Stanowi również doskonałą alternatywę dla popularnego masła z orzechów arachidowych.
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna: 2315kJ/553kcal
Tłuszcz: 43,8g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 7,8g
Węglowodany: 32,7g w tym cukry: 5,9g
Białko: 18,2g
Błonnik: 3,3g
Sól: 0,01g
Przepis na makaron z cukinii w sosie z nerkowców
Składniki:
-
3 cukinie
-
100 g kremu z nerkowców
-
ok. 100 g suszonych pomidorów
-
4 limonki lub cytryny
-
mała garść listków mięty
-
kilka gałązek świeżego tymianku
-
mały słoik marynowanych grzybów domowej roboty
-
oliwa extra vergine
-
sól
-
pieprz
W ręcznym mikserze lub w blenderze zmiksuj:
- masło orzechowe, suszone pomidory, sok z limonek i chlust oliwy.
Jeśli sos będzie zbyt gęsty, dodaj trochę wody.
Dopraw do smaku pieprzem i ewentualnie solą.
- Surowe cukinie umyj i pokrój w paski przy pomocy obieraczki do warzyw
(sam miąższ, gniazda nasienne nie są potrzebne),
a następnie potnij nożem paski cukinii w cienkie wstążki.
Do cukinii dodaj sos z nerkowców,
- posiekaną lub porwaną na mniejsze kawałki miętę,
listki tymianku oraz marynowane grzyby.
Całość dokładnie wymieszaj i podawaj.
Składniki: 100% orzechy nerkowca prażone
Konsystencja:
- Lekko lejąca, przed użyciem dobrze wymieszać zawartość słoika.
Masa netto: 500g
Kraj pochodzenia: Polska
Kraj surtowca: USA
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy
a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejsc