KAKAO NIEALKALIZOWANE 1KG
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Ze względu na swoje właściwości kakao niealkalizowane uznawane jest za superfood.
To proszek pozyskiwany ze zmielonych nasion kakaowca.
Kakao powstaje z ziarna kakaowca.
-
nasiona mielone są na proszek, który zdecydowana większość osób zna jako kakao.
Koniecznie trzeba zdawać sobie sprawę, że jest to najbardziej istotny składnik czekolady.
Kakao do picia powstanie po:
-
odpowiednim wymieszaniu proszku z wodą albo ciepłym mlekiem.
Osobom, których celem jest jednak uzyskanie napoju, który będzie przypominał
południowoamerykańską czekoladę rekomendowane jest dodanie do niego takich przypraw, jak:
-
cynamon,
-
wanilia,
-
pieprz cayenne czy kardamon.
Z kolei do słodzenia zalecanie jest
-
syrop klonowy,
-
miód czy syrop z agawy.
Jest również składnikiem :
-
wielu dresów czy tez ciasteczek ciast i lodów.
Wartości energetyczne 1267kJ/307kcal
Tłuszcze 11g
-
w tym kwast nasycone 6,77g
-
Węglowodory 1,90g
-
Błonnik 45,84g
-
Białko 17,49g
-
Sól 0,00g
Jednak co najważniejsze, kakao i inne produkty pochodzące z ziarna kakaowego są skarbnicą przeciwutleniaczy, głównie ponifenoli.
Wykazano, że ziarna kakao - ale tylko te surowe - zawierają bardzo duża zawartość antyoksydów.
Masa netto: 1kg
Kraj pochodzenia: Afryka - Ghana/ Bugaria
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.