KAKAO NIEALKALIZOWANE 1KG

25,80 zł
Brutto 72h
Ilość
dostępny

 

Polityka prywatności

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu i wymiany

Ze względu na swoje właściwości kakao niealkalizowane   uznawane jest za superfood.

To proszek pozyskiwany ze zmielonych nasion kakaowca.

Kakao    powstaje z ziarna kakaowca.

  • nasiona mielone są na proszek, który zdecydowana większość osób zna jako kakao.

Koniecznie trzeba zdawać sobie sprawę, że jest to najbardziej istotny składnik czekolady.


Kakao do picia powstanie po:

  • odpowiednim wymieszaniu proszku z wodą albo ciepłym mlekiem.


Osobom, których celem jest jednak uzyskanie napoju, który będzie przypominał

południowoamerykańską czekoladę rekomendowane jest dodanie do niego takich przypraw, jak:

  • cynamon,

  • wanilia,

  • pieprz cayenne czy kardamon.


Z kolei do słodzenia zalecanie jest

  • syrop klonowy,

  • miód czy syrop z agawy.

Jest również składnikiem :

  • wielu dresów czy tez ciasteczek ciast i lodów.


Wartości energetyczne 1267kJ/307kcal

Tłuszcze 11g

  • w tym kwast nasycone 6,77g

  • Węglowodory 1,90g

  • Błonnik 45,84g

  • Białko 17,49g

  • Sól 0,00g



Jednak co najważniejsze, kakao i inne produkty pochodzące z ziarna kakaowego są skarbnicą przeciwutleniaczy, głównie ponifenoli.

Wykazano, że ziarna kakao - ale tylko te surowe  - zawierają bardzo duża zawartość antyoksydów.


Masa  netto: 1kg

Kraj pochodzenia: Afryka - Ghana/ Bugaria


W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.     

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.










KAKAO NATURALNE 1KG

Specyficzne kody

Nowy produkt