MĄKA PSZENNA GRAHAM TYP 1850 5kg
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Mąka pszenna typ 1850 Graham
Mąka pszenna uzyskana poprzez rozdrobnienie ziarna pszenicy w taki sposób, że wnętrze, czyli bielmo, jest dokładnie rozmielone, natomiast okrywa jest rozdrobniona tylko raz przez walce młyńskie.
Uzyskany efekt daje mieszankę grubszych cząstek okrywy i drobnej mąki. Mąka Graham ma dużą zawartość błonnika i soli mineralnych oraz witamin z grupy B.
Jednocześnie wykazuje niższą wartość energetyczną w stosunku do mąk jasnych. Jej zaletą jest niepowtarzalny smak wypieków dzięki zawartości całego ziarna.
Mąka pszenna typ 1850 Graham
Wartość odżywcza:
Białko z obliczeń 11 %
Błonnik pokarmowy 11 %
Popiół ogólny 1,8 %
Wartość energetyczna 1389 kJ/100 g z obliczeń
Wartość kaloryczna 351 kcal/100 g z obliczeń
Masa netto: 5 kg
Kraj pochodzenia: Polska
Młyn Ciechanowiec produkukuje mąki ze zboża pozyskiwanego bezpośrednio od rolników z terenów województw podlaskiego i mazowieckiego.
Firma opiera się na dbałości o wysokie standardy produkcyjne, dzięki temu mąka zachowuje swoje naturalne walory wypiekowe.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.