MĄKA ŻYTNIA TYP 2000 5 kg
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Mąka żytnia Razowa typ 2000
Mąka żytnia uzyskiwana poprzez rozdrobnienie całego ziarna żyta bez odsiewania.
Jest podstawowym składnikiem chlebów domowych, duża zawartość błonnika, soli mineralnych oraz niska wartość energetyczna sytuuje ją pośród najzdrowszych mąk.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 1425KJ/336kcal
Tłuszcz: 0,48 g
w tym tłuszcze nasycone: 0,17 g
Węglowodany: 71,64 g
w tym cukry: 5,52 g
Białko: 7,33 g
Sól: <0,01 g
Białko z obliczeń 9,70 %
Błonnik pokarmowy 16,70 %
Cukry ogółem 6,00 % s.m.
Popiół ogólny 1,45 %
Masa netto: 5 kg
Kraj Pochodzenia: Polska
Mąki produkowane są ze zboża pozyskiwanego bezpośrednio od rolników z terenów województw podlaskiego i mazowieckiego.
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.