MĄKA PSZENNA TYP 500 ''2''
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Podstawowa mąka pszenna do wypiekania ciast, zwłaszcza drożdżowych. Jest najczęściej stosowaną mąką w cukiernictwie i piekarnictwie. Bardzo dobra do zastosowań kuchennych, na makarony i pierogi, idealna do pizzy, może być stosowana zamiast włoskiej mąki typ 00.
Wartość odżywcza:
Białko z obliczeń 8,94, wynik laboratoryjny 0k 13 %
Błonnik pokarmowy 2,63 %
Cukry ogółem 2,94 %
Popiół ogólny 0,47 %
Wartość energetyczna 1462 kJ/100 g z obliczeń
Wartość kaloryczna 345 kcal/100 g z obliczeń
Zawartość glutenu minimum 27 %
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 2 kg
Młyn Ciechanowiec produkuje mąki ze zboża pozyskiwanego bezpośrednio od rolników z terenów województw podlaskiego i mazowieckiego.
Firma opiera się na dbałości o wysokie standardy produkcyjne, dzięki temu mąka zachowuje swoje naturalne walory wypiekowe.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.