MĄKA ŁUBINOWA 500g
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Mąka łubinowa to produkt o niskiej zawartości węglowodanów, mąka powstaje z nasion słodkiego łubinu..
To źródło białka i błonnika pokarmowego, które stanowią ważny składnik diety każdego człowieka.
Ma ona właściwości wiążące i wydłuża świeżość produktów. Dodatkowo, polepsza wartości odżywcze dań.
Ze względu na niską zawartość węglowodanów mąka łubinowa polecana jest w diecie niskowęglowodanowej ketogenicznej, low carb, LCHF.
Idealnie zastąpi mąkę pszenną w keto wypiekach.
Mąka łubinowa używana przez piekarzy, jako składnik lub dodatek do wypieku pieczywa.
Mąki łubinowej można używać do ciast, ciasteczek, babeczek, naleśników, gofrów, placków.
Właściwości łubinu:
ma niski indeks glikemiczny - jest bezpieczny dla cukrzyków
- wspomaga utrzymanie prawidłowego poziomu glukozy we krwi,
- jest bogaty w antyoksydanty
- posiada dużo błonnika, dzięki czemu jest sycący
- korzystny dla układu pokarmowego
- naturalnie nie zawiera glutenu
- jest źródłem kwasu foliowego i witamin z grupy B
- zawiera mikroelementy i pierwiastki tj. cynk, fosfor, żelazo, wapń, magnez, potas, cynk. cholinę;
Kraj pochodzenia zależy od bieżącej partii.
Zdjęcie poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.
Wartości odżywcze aktualnej partii udostępniamy na prośbę Klienta.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.