MĄKA RYŻOWA 1kg
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Mąka ryżowa wytwarzana jest z różnych rodzajów ryżu.
Mąka ryżowa odznacza się licznymi prozdrowotnymi właściwościami,
gdyż dostarcza organizmowi cennych witamin, minerałów i błonnika pokarmowego.
Mąka ryżowa jest mniej kaloryczna niż powszechnie stosowana mąka pszenna.
Cennym składnikiem obecnym w mące ryżowej jest błonnik pokarmowy.
Mąka ryżowa znajduje szerokie zastosowanie w kuchni azjatyckiej do produkcji :
- pieczywa,
- makaronów oraz różnych słodkich wypieków.
Otrzymuje się z niej papier ryżowy, który stanowi podstawowy składnik sajgonek.
Mąka ryżowa wykorzystywana jest do
- zagęszczania zup i sosów,
- pieczenia ciast i babeczek,
- jako składnik naleśników, placków i racuchów.
Jest również stosowana do panierowania mięsa, zwłaszcza drobiowego oraz ryb.
Składniki: 100% mąka ryżowa
Kraj pochodzenia: Polska
Masa netto: 1 kg
Kraj pochodzenia zależy od bieżącej partii.
Zdjęcie poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.
Wartości odżywcze aktualnej partii udostępniamy na prośbę Klienta.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.