MĄKA TAPIOKOWA 500g
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
którą można porównać do europejskiego ziemniaka.
Sama tapioka również nie jest rośliną, ale produktem skrobiowym pochodzenia roślinnego.
Otrzymywana jest z masy powstałej w procesie mielenia manioku.
Wskazany jest zwłaszcza dla osób będących na diecie oraz tych z wrażliwym układem pokarmowym.
Charakteryzuje się ponadto niską kalorycznością – 100 g produktu to zaledwie 358 kcal.
Zawiera dodatkowo symboliczną ilość białka, ale za to jest źródłem sporej ilości węglowodanów.
TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) jest idealna dla osób z wrażliwym układem pokarmowym.
Tapioka:
-
nie ma smaku ani zapachu,
-
nie zawiera cholesterolu,
-
za to jest źródłem lekkostrawnych węglowodanów.
-
jest hipoalergiczna, dzięki czemu może ją jeść praktycznie każdy.
Można ją używać na wiele sposobów.
Mąki z tapioki używa się do zagęszczania sosów i zup.
Mąka z tapioki polecana jest także w dietach, które wymagają niskiej zawartości białka.
Zawiera lekkostrawne formy węglowodanów i nie wykazuje właściwości alergizujących.
Ma biały kolor, ale nie posiada ani smaku, ani zapachu.
Jakie zastosowanie ma mąka z tapioki?Brak smaku i zapachu powoduje, że mąka z tapioki może być stosowana do wielu potraw.
Można jej używać do zagęszczania sosów i zup,
Mąka z tapioki jest coraz bardziej docenianym dodatkiem do potraw na słodko:
- naleśników, omletów,
- galaretek,
- budyniów,
- musów,
- sufletów – głównie przez swoje właściwości zagęszczające.
Masa netto: 500g
Kraj Pochodzenia: Tajlandja
Kraj pochodzenia zależy od bieżącej partii.
Zdjęcie poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.
Wartości odżywcze aktualnej partii udostępniamy na prośbę Klienta.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.