MĄKA TAPIOKOWA 500g

6,71 zł
Brutto 48h
Ilość
dostępny

 

Polityka prywatności

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu i wymiany

Mąka z tapioki jest produktem otrzymywanym z bulw manioku – jednej z najpopularniejszych roślin uprawianych w tropikach,

którą można porównać do europejskiego ziemniaka.

Sama tapioka również nie jest rośliną, ale produktem skrobiowym pochodzenia roślinnego.

Otrzymywana jest z masy powstałej w procesie mielenia manioku.

Wskazany jest zwłaszcza dla osób będących na diecie oraz tych z wrażliwym układem pokarmowym.


Jest źródłem lekkostrawnych węglowodanów, a przez właściwości hipoalergiczne, może być spożywany niemal przez każdego.

Charakteryzuje się ponadto niską kalorycznością – 100 g produktu to zaledwie 358 kcal.

Zawiera dodatkowo symboliczną ilość białka, ale za to jest źródłem sporej ilości węglowodanów.


TAPIOKA (SKROBIA Z MANIOKU) jest idealna dla osób z wrażliwym układem pokarmowym.

Tapioka:

  • nie ma smaku ani zapachu,

  • nie zawiera cholesterolu,

  • za to jest źródłem lekkostrawnych węglowodanów.

  • jest hipoalergiczna, dzięki czemu może ją jeść praktycznie każdy.

Można ją używać na wiele sposobów.

Mąki z tapioki używa się do zagęszczania sosów i zup.

Mąka z tapioki polecana jest także w dietach, które wymagają niskiej zawartości białka.

Zawiera lekkostrawne formy węglowodanów i nie wykazuje właściwości alergizujących.

Ma biały kolor, ale nie posiada ani smaku, ani zapachu.

Jakie zastosowanie ma mąka z tapioki?

Brak smaku i zapachu powoduje, że mąka z tapioki może być stosowana do wielu potraw.

Można jej używać do zagęszczania sosów i zup,

Mąka z tapioki jest coraz bardziej docenianym dodatkiem do potraw na słodko:

  • naleśników, omletów,
  • galaretek,
  • budyniów,
  • musów,
  • sufletów – głównie przez swoje właściwości zagęszczające.



Masa netto: 500g

Kraj Pochodzenia: Tajlandja


Kraj pochodzenia zależy od bieżącej partii.

Zdjęcie poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.

Wartości odżywcze aktualnej partii udostępniamy na prośbę Klienta.


W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.     

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.








MĄKA TAPIOKOW 500G

Specyficzne kody

Nowy produkt