MĄKA Z RYŻU BRĄZOWEGO 1kg
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Mąka z ryżu brązowego
Ryż brązowy uważany jest za zdrowszy od ryżu białego, a to ze względu na wyższą zawartość białka, witamin, błonnika, tłuszczu i składników mineralnych.
Ma również niższy indeks glikemiczny.
Mąka wytwarzana z ryżu brązowego ma lekko słodkawy smak i zapach.
Sprawdzi się zatem idealnie do wszelkiego rodzaju wypieków słodkich, takich jak:
-
placuszki,
-
naleśniki,
-
ciasta i ciasteczka
Bardzo dobrze miesza się z innymi mąkami, dzięki czemu znajduje swoje zastosowanie również przy
-
wypiekach chleba,
-
ale i daniach mięsnych, czy warzywnych.
Masa netto: 1kg
Kraj pochodzenia: Grecja/Polska
Kraj pochodzenia zależy od bieżącej partii.
Zdjęcie poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.
Wartości odżywcze aktualnej partii udostępniamy na prośbę Klienta.
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.