MĄKA ŻYTNIA TYP 720 op.1kg
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Mąka żytnia typ 720 zawiera niemal wszystkie cenne pierwiastki, konieczne do właściwego funkcjonowania.
Jest, obok mąki pszennej Chlebowej typ 750 i mąki żytniej Razowej typ 2000, podstawową mąką do wypieku domowego chleba.
Uzyskujemy ją z polskiego ziarna żyta poprzez całkowite oczyszczenie mlewa z cząsteczek okrywy owocowo-nasiennej, jest najjaśniejszą mąką żytnią produkowaną w naszym młynie.
Bogata w wapń, białko, fosfor, magnez, cynk, żelazo, sód, mangan oraz cenne witaminy z grupy B, D i K.
Doskonała do mieszanego i żytniego pieczywa.
Wartości odżywcze w 100g:
Wartość energetyczna: 1425KJ/336kcal
Tłuszcz: 0,48 g
w tym tłuszcze nasycone: 0,17 g
Węglowodany: 71,64 g
w tym cukry: 5,52 g
Białko: 7,33 g
Sól: <0,01 g
Masa netto: 1kg
Kraj Pochodzenia: Polska
Mąki produkowane są ze zboża pozyskiwanego bezpośrednio od rolników z terenów województw podlaskiego i mazowieckiego.
Na terenie zakładu występują produkty zawierające: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.