MIGDAŁ blanszowany 1kg

32,55 zł
Brutto 48h
Ilość
dostępny

 

Polityka prywatności

 

Zasady dostawy

 

Zasady zwrotu i wymiany

MIGDAŁY BLANSZOWANE

Migdał blanszowany to migdał pozbawiony skórki w procesie delikatnej obróbki termicznej z całkowitym zachowaniem wszelkich wartości odżywczych.

To świetny dodatek do ciast, tortów, placków, ciasteczek, babek, lodów, a także do sałatek owocowych, potrawek, farszy, dań z makaronu oraz ryb i mięs.

Migdały mogą służyć do dekoracji i zdobienia wyrobów cukierniczych.

Można również zrobić z nich masło migdałowe lub mąkę migdałową.


Smaczna, chrupiąca i pożywna przekąska.

Zawierają nienasycone kwasy tłuszczowe, magnez, miedź, błonnik, tokoferole czy amigdalinę.

Są bogate w jednonienasycone kwasy tłuszczowe, błonnik poprawiający pracę jelit oraz składniki mineralne i witaminy.

Porcja 28 g migdałów może zastąpić posiłek – drugie śniadanie lub podwieczorek.

Migdały zawierają również substancje o właściwościach antyoksydacyjnych (zwalczających wolne rodniki). 100 g migdałów to 2 μg karotenoidów i 25 mg flawonoidów.

MIGAŁY zawierają wiele witamin oraz składników mineralnych, które wpływają pozytywnie na zdrowie, dlatego też produkt ten powinien znaleźć się w naszym codziennym jadłospisie.

Wystarczy jedynie kilka sztuk dziennie, aby móc cieszyć się jego prozdrowotnymi właściwościami.

Skarbnica witaminy E, witamin z grupy B oraz magnezu, które wspomagają pracę układu nerwowego, łagodzą stres, poprawiają pamięć i koncentrację.

Skutecznie chronią przed niekorzystnym działaniem wolnych rodników.


Zdjęcie poglądowe produktu - może odbiegać od wyglądu aktualnej partii.


Składniki: migdał blanszowany 100%

Kraj pochodzenie:USA

Masa netto: 1 kg


W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.      

Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.

Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.



MIGDAŁY BLANSZOWA(1)
2023-04-28

Specyficzne kody

Nowy produkt