CIECIERZYCA 5kg
Polityka prywatności
Zasady dostawy
Zasady zwrotu i wymiany
Ciecierzyca to roślina strączkowa, popularna w krajach Morza Śródziemnego oraz Bliskiego Wschodu.
Ciecierzyca nazywana jest również fasolą Garbanzo, grochem włoskim lub cieciorką.
Wykorzystuje się ją do :
-
przyrządzenia słynnych falafeli czy humusu.
Ziarna ciecierzycy mają pyszny orzechowo-maślany smak i kremową konsystencję.
Cieciorkę można podawać na różne sposoby:
-
w postaci całych ziaren (dodaje się je do zup, sałatek, potraw warzywnych),
-
jak też zmiksowaną na pastę z dodatkiem oliwy i przypraw.
Warto wiedzieć, że potrawy z nasion strączkowych będą miały lepszy smak, jeżeli odstawi się je na kilka godzin, lub nawet na całą noc, do lodówki i dopiero potem odgrzeje.
Kraj pochodzenia: Polska/Turcja
Masa netto: 5 kg
W produkcie mogą występować alergeny: gluten, soja, orzechy, a także orzeszki arachidowe, seler, gorczyca, sezam, łubin, SO2.
Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Dystrybutor PPHU Ecobi Sp z o.o.